^^ ASSALAMUALAIKUM ^^ kepada semua~ jangan segan utk 'sign' kat guestbook saye.. time kasih~

December 31, 2010

November 09, 2010

Nasihat dalam hubungan persahabatan...

video


Jika salah seorang teman-mu,tidak menjaga dirimu..
melainkan kerana kepura-puraan..
Maka tinggalkanlah ia...
Dan
jangan kau berasa banyak penyesalan...

******
Ada orang lain sebagai pengganti..
dan
hati menjadi tenang
saat meninggalkanya..
Didalam hati ada sifat kesabaran ....
untuk orang yang sudi mencintai ...
walaupun hati sedang bergelora...

***
Semuanya itu adalah mengikut hawa nafsu
yang merosakkan hatinya...
Tidak ada kebersihan dari hatinya
yang boleh membersihkan hatimu...

***

Carilah teman yang bersifat setia,jujur,benar menepati janji...







bait-bait puisi daripada imam Syafi'e rahimahullahi alaih~~

October 14, 2010

Happy Graduations Day (10.10.10)

Selamat berIJAZAH buat teman2..sahabat seperjuangan~
Jadilah graduan yang berwibawa,mampu mendidik serta membela agama & bangsa..
Moga terus maju dalam apa jua yang diceburi~



Semasa Menyanyikan lagu negaraku& biladi Misr~


Sebelum masuk dewan..

setelah diberi ijazah.. Bersama-sama teman sekuliah ^_^


Para graduasi & pegawai HEP Selangor ~_*

TAHNIAH BUAT SEMUA


October 07, 2010

Tudung Ardu-aden

Buat peminat tudung labuh~
sy suggest utk try kain tudung mesir~100% cotton..
cantik dan tak panas..harga pun berpatutan~
bidang kain 60"&45"..
utk bidang 45" tu..sesuai bg mereka yg suka bertudung bawal


jenis petak besar..

jenis petak kecik(ramai permintaan nie)
dah 3x housemate sy shippingkan ke Malaysia..

anatara warna2 yang ada


warna2 juga selalu up to date



petak sederhana~

if anda berminat,boleh order..
emailkan kepada ibtisam21@yahoo.com.my
setakat nie dulu..sy akan update semula nnt~



September 24, 2010

Tefal

Habis exam 2,3 hari yang lepas,sy menemankan kawan beli tefal atas kiriman orang dengan untuk kegunaan rumahtangga-nyer sendiri...
dari rumah menaiki keretapi sampai stesyen besar,kemudian naek pulak bus..
untuk sampai ke ZAHRAN(nama kilang tefal tu..)
perjalan dari rumah nak ke tempat tu makan mase lebih kurang 45minit..

sementara tunggu kawan sy memilih barang..
teringat kan umi & makcik yang suke memasak~
dan ini lah kerja sy..hehe







set lengkap 3 periuk+2 kuali free 3 senduk
arge nye lingkungan RM350



suitable for made cake





haa... yang bawah nie, antara aksesori barangan kaca di kedai tersebut~

suke tengok yang nie..
bekas kaca~simpan gula,tepung etc: uniknye sudu magnet lekat kat bekas~
arge LE 106..bersamaan sekitar RM63

yang ni pon same cam kat atas tu..cuma arge lain skit~
tak ingat lak berape arge bekas ni..hihi..sorry~

set pinggan mangkuk~arge nyer membuntangkan mataku~LE 3290
lau convert arge mesia RM1936..



taraaaaa.....~


nie lah barang-barang yg dibeli oleh kawan sy tuu~totally sume dekat2 LE1500..
mangkuk pink bertudung atas tu adiah~sbb tgh ade promosi,pembelian lebih LE500,layak menerima hadiah~berbunge2 hati kawan sy tu dapat adiah~seronok!





September 23, 2010

Tudung Shoubargi

Tudung shoubargi 100% cotton Mesir




semua tudung nie kawan sy kirim utk dijual~arge dlm RM23..bidang kain tudung 50"/60"
warna yang ade pelbagai lagi..cume ni aje boleh nak display..hehe
























September 22, 2010

Pin Tudung~


Pin tudung kristal Asfour





Pin tudung unik~

kalau ade yang berminat boleh order..tgglkan komen yer (~_*)



September 03, 2010

Salam Lebaran dari Perlembahan Nile

Dalam kerendahan hati.
Ada ketinggian budi,
Dalam kemiskinan harta,
Ada kekayaan jiwa,
Dalam kelembutan lidah,
Ada juga keterlanjuran kata,
Dalam gurau senda,
Tentu ada khilaf dan dosa .....

Salam Aidilfitri.. buat semua sanak saudara,
terutama buat ayanda&uminda..serta adindaku tersayang
tak lupa juga sahabat handai dan kenalan..
Maaf zahir batin..

كل سنة وأنتم طيبين


video

July 31, 2010

Nasihat dari Teman


glitter-graphics.com
b e r s a m a k i t a r e n u n g k a n..

glitter-graphics.com

Nasihat Al-Habib Imam Dai'ilallah Al-Qutbiyah Abdullah Al-Haddad:
"Seseorang yang sibuk memenuhi hak Tuhannya daripada hak dirinya dan hak teman-temannya, maka dia adalah hamba yang dekat. Seseorang yang sibuk memenuhi hak dirinya daripada hak Tuhan dan hak teman-temannya, maka dia adalah hamba syahwat. Seseorang yang sibuk memenuhi hak teman-temannya daripada hak Tuhannya dan hak dirinya, maka dia adalah hamba kedudukan. Seseorang yang sibuk dengan memenuhi hak Tuhannya dan hak teman-temannya daripada hak dirinya, maka dia adalah pewaris Nabi."
(Al-Imam Abdullah bin Alwi Al-Haddad).


nasihat itu bagai permata

glitter-graphics.com


'' Berkatnya ilmu bukan pada banyaknya ilmu,akan tetapi atas redha guru yang mencurahkannya.Jika dalam tempoh pengajian kita terasa susah untuk memahaminya,maka bersabarlah ke atasnya dan jagalah redha guru ke atas diri kita.Dan jika suatu hari Allah takdirkan kita menjadi orang yang mengajar pula,pasti Allah akan bukakan kembali apa yang kita tidak faham dahulu untuk diajarkan pada orang lain kembali.Inilah apa yang dimaksudkan ilmu yang berkat...''







glitter-graphics.com